20230206 1ZA Klantverhaal Gezondheidscentrum Barneveld Jouk Snoek

“Ashwien van 1ZA heeft ingangen bij de banken, kent de materie en merkt het ook direct als dingen niet kloppen.”

Gezondheidscentrum Barneveld, provincie Gelderland

Apotheker Jouk Snoek was al (mede)eigenaar van twee gezondheidscentra in Barneveld, toen hij in 2022 de kans kreeg om een derde gezondheidscentrum over te nemen, samen met enkele huisartsen en zijn compagnon. 1ZA adviseerde over de prijs, hielp bij het regelen van de financiën en ging mee tijdens het onderhandelen bij de banken. Jouk: “1ZA heeft korte lijntjes bij de verschillende banken. Daarbij kent Ashwien de materie goed en dat merk je.”

Onze opdrachtgever: Jouk Snoek, mede-eigenaar van gezondheidscentrum Barneveld
Gezondheidscentrum Barneveld was een al bestaand gezondheidscentrum. In 2022 kon Jouk het overnemen, samen met enkele zakelijke partners. Het is Jouks derde gezondheidscentrum in Barneveld. Hij wist hierdoor al enigszins wat te verwachten tijdens het overnameproces.

 Waarom een samenwerking met 1ZA?
Ondanks de kennis die Jouk al had opgedaan bij eerdere overnames vroeg hij toch advies van 1ZA: “Ik geloof dat iedereen moet doen waar hij of zij goed in is. Ik ben apotheker en ondernemer, geen financieel adviseur. We waren op zoek naar iemand die kon helpen bij het vaststellen van de prijs, bij het toetsen van de haalbaarheid en ook voor het regelen van de financiën. Ashwien kan dat allemaal: hij heeft ingangen bij de banken, kent de materie en merkt het ook direct als dingen niet kloppen.”

Hoe verliep het proces?
Jouk “De overname van een bestaand gezondheidscentrum is eenvoudiger dan nieuwbouw. Het pand van ons gezondheidscentrum stond er al en er waren al huurders. Dit maakte alles redelijk voorspelbaar. Het overnameproces verliep dan ook ontspannen. De samenwerking met Ashwien hielp daarbij: in contact is hij erg laagdrempelig en vriendelijk. Daarbij reageert hij altijd snel en komt hij zijn afspraken na. Dat geeft vertrouwen.”

Hoe gaat het nu met gezondheidscentrum Barneveld?
Jouk: “Het gaat goed. We zijn eigenaar, de rente staat vast en we weten waar we aan toe zijn. Daarbij is de gezondheidszorg een zekere business, waardoor we niet zo bang hoeven te zijn voor leegstand of iets dergelijks, zoals in andere sectoren.”

“Ook bij het volgende project betrekken we 1ZA voor advies.”

Heb je nog andere plannen?
Jouk: “Jazeker. Er wordt een grote, nieuwe wijk gebouwd in Barneveld. Samen met enkele anderen gaan we daar een vierde gezondheidscentrum openen. 1ZA heeft al een haalbaarheidsanalyse uitgevoerd. Op dit moment is het even rustig, maar in de volgende fase waarin we weer concreter worden, zullen we 1ZA zeker weer betrekken.”

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit klantverhaal, of over onze services? Neem dan gerust contact op via onderstaande button.