Over 1ZA

De mensen achter 1ZA

1ZA bestaat uit Ashwien Bhawan en Ad van Gorp. Beide hebben al honderden eerstelijns zorgprofessionals succesvol begeleid op de weg naar een eigen praktijk of gezondheidscentrum.

1za eerstelijns zorgadvies Ashwien Bhawan

Ashwien Bhawan
Oprichter, eigenaar en adviseur eerstelijnszorg

Waarom ik 1ZA oprichtte
In mijn vorige werk zag ik dat er bij eerstelijns zorgprofessionals behoefte was aan ondersteuning in het proces richting een eigen praktijk of gezondheidscentrum. Omdat ik geen enkele organisatie kon vinden die volledig toegewijd was tot dit doel heb ik in [jaartal] 1ZA opgericht. 

Tot dat moment stond ik al 15 jaar aan de kant van de financierders en werkte ik bij Van Lanschot Bankiers en later bij ABN AMRO als specialist op het gebied van financiële vraagstukken in de eerstelijnszorg. Ik hield mij bezig met overnames van huisartsenpraktijken, tandartspraktijken en apotheken. Daarnaast specialiseerde ik mij in het oprichten van gezondheidscentra en werd ik omringd door professionals uit de branche. Dit doe ik nog steeds, al zit ik nu met 1ZA aan de andere kant van de onderhandeltafel en behartig ik tegenwoordig de belangen van de gezondheidsprofessionals. Op het moment dat u een praktijk of gezondheidscentrum wilt starten komt een sparringpartner namelijk goed van pas. En die sparringpartner, dat ben ik. 

Hoe ik werk
Wanneer u bij ons komt, start ik altijd met de waarom-vraag: waarom wilt u een praktijk of gezondheidscentrum starten? En hoe wilt u dat aanpakken binnen de wijk? Wat zijn uw motieven en wat zijn uw wensen? Vervolgens zoek ik uit wat we kunnen realiseren: samen zetten we de cijfers op een rij en verwerk ik alle gegevens tot een overzichtelijk businessplan. Ook gaan we op zoek naar de beste financieringsmogelijkheden.

Door mijn grote netwerk ben ik vaak de verbindende factor tussen de verschillende partijen.
Ik heb veel ervaring in het cijfermatige deel en zie wat haalbaar is, maar het niet-financiële deel is ook heel belangrijk. Hoe gaan verschillende disciplines samenwerken? Hoe gaan we met elkaar om binnen het gezondheidscentrum? En wat gebeurt er als iemand ermee wil stoppen? Het vooraf goed nadenken en vastleggen voorkomt problemen in de toekomst. Door mijn ervaring weet ik precies wat we moeten regelen en vastleggen op welk moment en op welke manier. 

Mijn drijfveer
Werken voor de gezondheidzorg is de rode draad in mijn carrière. Het is mijn passie om u als medicus te ontzorgen en op die manier de gezondheidszorg te ondersteunen. Bijvoorbeeld door het samenbrengen van verschillende disciplines op één bereikbare locatie in een gezondheidscentrum, of door het ondersteunen van een jonge tandarts bij de overname van een gevestigde praktijk. Zo hoop ik op verschillende manieren een bijdrage te leveren, zodat u zich als zorgprofessionals kunt richten op uw patiënten. 

Wie is Ashwien nog meer?
Naast initiatiefnemer en mede-eigenaar van 1ZA ben ik getrouwd, heb ik twee kinderen en ben ik woonachtig in Wateringen. Ik heb een passie voor koken en ondernemen. Over beide lees, leer en ervaar ik iedere dag een beetje meer. Ik kom graag met u in contact om u verder te helpen met uw financiële en organisatorische vraagstukken rondom de start van een praktijk of een gezondheidscentrum in uw wijk. Neem gerust contact met mij op.

1za eerstelijns zorgadvies Ad van Gorp

Ad van Gorp
Zelfstandig adviseur eerstelijns gezondheidszorg

Voor de eerstelijns gezondheidszorg
Al ruim 25 jaar werk ik als zelfstandig adviseur in de eerstelijns gezondheidszorg. In mijn werk richt ik mij vooral op het bedrijfsmatige aspect en op de organisatie. Naast het werk dat ik met 1ZA doe voor praktijken en gezondheidscentra, werk ik ook voor regionale en landelijke partijen. De kennis en ervaring die ik hier opdoe, gebruik ik vervolgens weer om medici alle zorgen uit handen te nemen bij het oprichten van een praktijk of gezondheidscentrum. 

Mijn drijfveer
Het is mijn overtuiging dat het belangrijk is dat zorg bereikbaar en laagdrempelig is voor iedereen die zorg nodig heeft. Dit betekent dat we zorgvoorzieningen liefst zo veel mogelijk op één plek in de wijk, dichtbij huis organiseren. Ik ondersteun en stimuleer u graag om dat onderling samen te doen, bijvoorbeeld door het oprichten van een gezondheidscentrum of een praktijk.

Samen met Ashwien wil ik deze passie verder vormgeven. Waar gewenst nemen we de regie uit handen en zorgen we dat uw plannen van de grond komen. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.