Hoef en Haag steen (79)

“1ZA was alert op zaken waar we zelf niet aan dachten. Ze stonden echt aan onze kant.”

Gezondheidscentrum Hoef en Haag, regio Utrecht

Toen huisartsen Larissa de With en Esther Bleeker in 2017 startten met hun praktijk, hadden ze nog geen enkele patiënt. Ze huurden een ruimte bij een praktijk voor fysiotherapie en deden alles zelf, zonder hulp van assistent. In de jaren die volgden, groeiden ze uit tot een praktijk met 3700 patiënten en startten ze een nieuw gezondheidscentrum van 800 m2. 1ZA adviseerde en ondersteunde hen als onafhankelijke partij op het gebied van de financiering, de hypotheekconstructie, het exploitatieplan van het gebouw en de contracten voor de huurders. 

Onze opdrachtgever: gezondheidscentrum Hoef en Haag
Gezondheidscentrum Hoef en Haag is een splinternieuw gezondheidscentrum in de opkomende nieuwbouwwijk Hoef en Haag, gelegen tussen Vianen en Hagestein. Naast de twee huisartsen vind je er inmiddels een waaier aan andere zorgaanbieders. Zo kunnen patiënten terecht voor fysiotherapie, logopedie, verloskundige zorg en (veel) meer. 

Waarom een samenwerking met 1ZA?
Op de weg van nul-praktijk tot het huidige gezondheidscentrum waren er verschillende partijen die geen vertrouwen hadden in de levensvatbaarheid van een volwaardig gezondheidscentrum: het aantal toekomstige patiënten in de wijk zou te klein zijn en het centrum daarom te ambitieus. De berekeningen die Esther zelf maakte lieten echter iets anders zien. Esther: “We zagen de potentie, maar hadden nog wel veel vragen. Bijvoorbeeld over de hypotheek, of we een BV moesten worden of toch een maatschap, over het exploitatieplan voor de toekomstige huurders en over de bijbehorende contracten. Het was uiteindelijk Built by De Wildt die ons adviseerde om contact op te nemen met 1ZA.”

“Uiteindelijk hoefden we in plaats van 20%, nog maar 10% eigen vermogen in te leggen van de bank. Dat was zonder 1ZA nooit gelukt.” 

Begeleiding bij financiering en hypotheek
Esther: “We klikten direct heel prettig met Ashwien en hij had vertrouwen in de businesscase. Vanuit zijn kennis en ervaring was hij alert op zaken waar we zelf niet aan dachten. De hypotheek hebben we uiteindelijk helemaal uit handen gegeven.” Larissa: “Ik denk dat het heel goed is geweest dat hij erbij was in de onderhandeling met de banken. Ashwien kon ons in verbinding brengen met de juiste mensen en regelde bijvoorbeeld een Teams meeting, zodat we zelf konden vertellen wat onze plannen waren. Door hem wisten we ook wat we op die momenten moesten zeggen om onze case te versterken. Dit alles hielp enorm en resulteerde erin dat we uiteindelijk in plaats van 20%, nog maar 10% eigen vermogen hoefden in te leggen.”

Begeleiding bij het exploitatieplan van het gezondheidscentrum
Later in het proces besloten de huisartsen dat ze toch een tweede verdieping op het gezondheidscentrum wilden laten bouwen. Dit bracht de oppervlakte van het gebouw op een ambitieuze 800m2. Esther: “Bijna niemand dacht dat we die ruimte vol zouden krijgen, maar inmiddels verhuren we twee derde van het pand. Eén derde gebruiken we zelf voor onze huisartsenpraktijk.” 1ZA stelde het exploitatieplan op voor het huurdeel en verzorgde alle huurcontracten. Larissa: ”Je merkt dat Ashwien veel ervaring heeft op dit gebied, dat geeft vertrouwen.”

Hoe gaat het nu met gezondheidscentrum Hoef en Haag?
Tijdens het proces was het soms lastig om vertrouwen te houden. Esther: “Toen we in 2017 begonnen dachten we dat er in 2019 wel een gebouw zou staan. Achteraf gezien was dat enigszins naïef, want na vijf jaar stond er nog niks. Ashwien bleef ondertussen positief, dat was prettig. We zijn nu zes jaar verder en hebben het gebouw inmiddels in gebruik genomen.” Larissa vult aan: “Het ging niet vanzelf en toch zouden we het zo weer doen. We zijn twee dertigers met een eigen huisartsenpraktijk en een goed lopend gezondheidscentrum, daar ben ik best wel trots op. Nog een voordeel is dat we het hierdoor ook op onze manier kunnen doen. We werken hard, maar ik heb nog nooit met zoveel plezier mijn werk gedaan als nu in ons eigen gezondheidscentrum.”

De samenwerking met 1ZA
Larissa: “We zijn ontzettend tevreden over de samenwerking met 1ZA. Om te beginnen natuurlijk vanwege de kennis, kundigheid en het grote netwerk van 1ZA. Maar net zo belangrijk waren de verbinding en de persoonlijke benadering. Inmiddels hebben we een fijne contactpersoon bij onze bank voor de lopende zaken, maar we weten dat we Ashwien altijd mogen bellen als er iets is.”

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit klantverhaal, of over onze services? Neem dan gerust contact op via onderstaande button.